WORKSHOP leren karikaturen tekenen

               of leren strips tekenen

Verschillende jaren heb ik les gegeven als Regentes PO in verschillende scholen en afdelingen uit het Antwerpse. Maar omdat ik me meer ben gaan toeleggen op karikatuurtekenen, ben ik ook workshops beginnen te geven om te leren wat karikatuurtekenen is in de praktijk of de basis van striptekenen.

De workshops worden gehouden in een ontspannen sfeer waar het belangrijkste accent ligt op enkele aangename momenten samen in een teambuilding, onder collega's, tijdens een privéfeestje, vrijgezellendag enz...in een leuke fantasiewereld waar niks moet en alles kan, op papier dan uiteraard.

Ik begin met een beetje uitleg, niet teveel, want het accent moet vooral liggen dat jullie iets gaan 'doen'.

Het verdere verloop ga ik nog niet verklappen, anders is de spanning eraf.

Wat ik wel al kan vrijgeven is dat iedereen met een goed of prachtig resultaat naar huis gaat. Jullie gaan zowiezo met een zelf getekende karikatuur of stripfiguur naar huis. 

Om er al een beetje in te komen, hieronder enkele sfeerbeelden uit verschillende milieus: scholen, vereningingen, privé, enz...

Misschien tot binnenkort?

Meer info: bel 0498/12 00 90 of 

 

Gezien de covid19 situatie kan ik nu op dit moment geen workshops "leren karikatuur tekenen" geven op locatie maar geen probleem; ik kan wel via email je de basis doorgeven om karikaturen te leren tekenen.

Ik heb zo al enkele leerlingen gehad, ook een dame met zeer goed resultaat.

Uiteindelijk na een 2-tal lespaketten heeft ze begrepen dat ze veel beter realistische portretten kan tekenen dan karikatuurtekenen, want dat is toch wel een verschil.

Je moet er wel de aanleg voor hebben.

Om dat te weten te komen of je die aangeboren aanleg hebt, wil ik je gerust enkele lessen doormailen.

 

Dit gebeurd op de volgende manier:

  • In bijlage stuur ik je een beetje theorie door. Dat is gewoon ter kennismaking.

  • Jij stort €50 per les op mijn rekeningnummer en dan kan ik je het 1e lessenpakket doormailen. Deze les bestaat uit 13 pagina’s en je moet al een echte grote tekenoefening maken.

  • Je ontvangt per email je 1e lessenpakket (13 pagina’s); je tekent de oefening en mailt het terug door naar mij. Ik verbeter het en mail  de verbetering terug naar jou.

  • Voor een vervolg, dus een 2e lessenpakket (11 pagina’s) stort je terug €50 en je krijgt alle 11 pagina’s in je email. Je maakt je huiswerk, stuurt het terug naar mij door en je krijgt terug de verbetering doorgemaild.

  • Zo gaat dat voor alle volgende lessen tot wanneer je wil stoppen.

  • Er is geen verplichting van een aantal lessen. Je doet het gewoon op je eigen tempo en je mailt je oefeningen door wanneer je wil.

  • Als je geen scanner hebt om je ‘huiswerk’ door te mailen, kan je het ook opsturen uiteraard. Maar dat duurt dan wel langer…ik stuur het dan ook zeker altijd verbeterd terug.

 

Ik hoop dat ik een beetje duidelijke uitleg heb gegeven. Indien niet, stel gerust vragen in afwachting om je wegwijs te maken in de leuke ‘kaikatuurwereld’.

Meer info: maggy_jacqmin@hotmail.com of bel gewoon op 0498/120090